
Ingridientai
- Česnakų – 10g
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Sauso balto vyno – 30ml
- Petražolių – 5g
- Apelsinų sulčių – 15ml
- Aitriųjų paprikų (maltų) – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Rudonėlio – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Žaliųjų alyvuogių – 350g
- Rozmarino – 1 šaukštas
- Apelsino žievelės – 1 arbatinis šauktštelis
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Į nedidelį kepimo indą sudedame alyvuoges kartu su vynu, apelsinų sultimis, aliejumi ir smulkintais česnakais. Pabarstome smulkintu šviežiu rozmarinu ir kepame orkaitėje apie 15 minučių.
- Iškepus alyvuogėms, nuimame rozmarino šakeles ir pabarstome smulkintomis petražolėmis, raudonėliu, apelsino žievelėmis bei čili pipiru.
- Patiekiame šiltas ar šaltas. Užkandis tik prie vyno.
- Galima vartoti kaip ingredientą salotoms.