
Ingridientai
- 4 artišokai
- 50ml aliejaus
- 4 v.š. citrinos sulčių
- 50g žalių alyvuogių
- 1 skiltelė česnako
- 0,25 a.š. čiobrelio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Artišokus dedame į pasūdytą vandenį ir verdame apie 20-30 minučių, kol suminkštėja. Nuimame artišoko lapelius ir juos šaukštu sutriname.
Elektriniu smulkintuvu dubenyje susmulkiname alyvuoges ir česnaką. Į tą patį dubenį sudedame trintus artišokus, pilame aliejų, citrinų sultis, beriame druskos ir pipirų, čiobrelius ir viską išmaišome.
Artišokų tapenade tepame ant skrudintos ar šviežios baltos duonos.
(Nereiktų patiekti prie vyno, nes artišokas vynui suteiks neskanų prieskonį).
Parašykite komentarą