• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Artišokų tapenade

2011-02-01 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 4 artišokai
  • 50ml aliejaus
  • 4 v.š. citrinos sulčių
  • 50g žalių alyvuogių
  • 1 skiltelė česnako
  • 0,25 a.š. čiobrelio
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Artišokus dedame į pasūdytą vandenį ir verdame apie 20-30 minučių, kol suminkštėja. Nuimame artišoko lapelius ir juos šaukštu sutriname.
Elektriniu smulkintuvu dubenyje susmulkiname alyvuoges ir česnaką. Į tą patį dubenį sudedame trintus artišokus, pilame aliejų, citrinų sultis, beriame druskos ir pipirų, čiobrelius ir viską išmaišome.
Artišokų tapenade tepame ant skrudintos ar šviežios baltos duonos.
(Nereiktų patiekti prie vyno, nes artišokas vynui suteiks neskanų prieskonį).

Kategorijos:Aptepai ir nesaldūs kepiniai, Patiekalai ir jų receptai, Užkandžiai Tagged With: aliejus, alyvuogės, artišokas, česnakas, čiobrelis, citrina

 

Panašūs receptai

Sluoksniuotos Tešlos Krepšeliai Su Ožkos Pieno Sūriu Ir Špinatais
Tepamas ridikėlių kremas
Grybų paštetas su lydytu sūriu

Previous Post: « Prancūziškas Beurre Blanc padažas
Sekantis įrašas: Salierų padažas keptoms daržovėms »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt