Ingridientai
- 300g moliūgo
- 50g Brie sūrio
- 3 kiaušiniai
- 150g sviesto
- 150-180g miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. smulkinto čili pipiro ar 0,25 a.š. čili miltelių
- skiltelė česnako
- 0,25 a.š. cukraus
- druska
- saulėgrąžos bei sėmėnys ar moliūgo sėklos (nebūtina)
Gaminimas
Moliūgą nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į elektrinį smulkintuvą kartu su skiltele česnako, čili prieskoniais ir susmulkiname viską.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su kiaušiniais. Į plakinį sudedame miltus, kepimo miltelius, cukrų bei žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišome. Sudedame sutrintą moliūgą ir dar kartelį viską išmaišome iki vientisos masės.
Į keksiukų kepimo formeles pilame paruoštos moliūgų tešlos (pilame iki pusės). Dedame po gabaliuką Brie sūrio per vidurį ir ant viršaus pilame dar moliūgų tešlos. Viršų pabarstome sėklomis.
Į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, dedame keksiukus ir kepame apie 20 minučių.
Aštrius moliūgo keksiukus su Brie sūriu patiekiame tiek šiltus tiek atvėsusiu. Kekesiukai bus minšti, purūs ir drėgni.
Parašykite komentarą