Ingridientai
- 100g rūkytos kiaulienos šoninės
- 1,5 avokado
- 1 a.š. cukraus
- 1 a.š. druskos
- 300g miltų
- 100ml pasukų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 6 v.š. sviesto
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Kiaulienos šoninę supjaustome smulkiais kubeliais ir sudedame į keptuvę, kur kepame apie 3 minutes ant vidutinės ugnies. Iškeptus spirgučius sudedame į dubenėlį (be riebalų).
Avokadą nulupame, supjaustome mažesniais gabaliukais ir elektriniu smulkintuvu sumalame. Į dubenį su avokadu pilame pasukas ir dar kartą smulkintuvu sumaišome iki vientisos masės.
Miltus dubenyje sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Tada sudedame sviestą ir rankomis jį ištriname su miltais. Triname tol kol sviestas pasiskirsto miltuose. Ištrynus sviestą į miltus supilame avokadų masę, sudedame spirgučius ir išminkome gerai tešlą. Jei tešla kimba prie rankų – beriame dar miltų.
Iš tešlos suformuojame apvalų, 2cm aukščio “pyragą”, kurį supjaustome (nuo vidurio) kaip tortą. Gabaliukus dedame ant skardos ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 25 minutes.
Parašykite komentarą