• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Baklažanų suktinukai su šonine kepti ant žarijų

2012-09-04 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 2 maži baklažanai
  • 250g kiaulienos šoninės
  • 4 skiltelės česnako
  • 3 v.š. aliejaus
  • 50g graikinių riešutų
  • 50g feta sūrio
  • druska ir pipirai

Gaminimas


Baklažanus išilgai supjaustome 0,3-0,4 cm storio riekėmis.
Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame baklažanų riekes, kurias kepame po 2 minutes iš abiejų pusių ant stiprios ugnies. Apkeptas baklažano riekes truputį atvėsiname, pabarstome druska ir pipirais. Iš riekių susukame ritinėlius.
Kiaulienos šoninę supjaustome plonomis juostelėmis ir jomis apvyniojame baklažanų ritinėlius. Kad suktinukai neišsiskirtų – perveriame iškart plonu iešmu. Dedame suvertus suktinukus ant žarijų ir dažnai vartydami kepame apie 10-15 minučių, kol šoninė švelniai apkepa.
Kol suktinukai kepa, keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir sudedame smulkintą česnaką. Po pusės minutės sudedame pasmulkintus riešutus ir dar minutę paskrudinę nuimame nuo ugnies.
Iškeptus suktinukus sudedame į lėkštę ir pabarstome su česnaku skrudintais riešutais bei smulkintu feta sūriu.
Baklažanų suktinukus su česnakiniais riešutais patiekiame kaip užkandį.

Kategorijos:Įvairūs užkandžiai, Patiekalai ir jų receptai, Užkandžiai Tagged With: aliejus, baklažanas, česnakas, feta sūris, graikiniai riešutai, kiaulienos šoninė

 

Panašūs receptai

Žalieji blynų suktinukai
Žalieji blynų suktinukai
Kreminė kapotų avižų košė
Kreminė kapotų avižų košė
Baklažanų užkandis
Baklažanų užkandis

Previous Post: « Marinuotas ir keptas upėtakis (Agnės receptas)
Sekantis įrašas: Marinuotos paprikos »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt