Ingridientai
- 2 maži baklažanai
- 250g kiaulienos šoninės
- 4 skiltelės česnako
- 3 v.š. aliejaus
- 50g graikinių riešutų
- 50g feta sūrio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Baklažanus išilgai supjaustome 0,3-0,4 cm storio riekėmis.
Įkaitiname keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir sudedame baklažanų riekes, kurias kepame po 2 minutes iš abiejų pusių ant stiprios ugnies. Apkeptas baklažano riekes truputį atvėsiname, pabarstome druska ir pipirais. Iš riekių susukame ritinėlius.
Kiaulienos šoninę supjaustome plonomis juostelėmis ir jomis apvyniojame baklažanų ritinėlius. Kad suktinukai neišsiskirtų – perveriame iškart plonu iešmu. Dedame suvertus suktinukus ant žarijų ir dažnai vartydami kepame apie 10-15 minučių, kol šoninė švelniai apkepa.
Kol suktinukai kepa, keptuvėje įkaitiname šaukštą aliejaus ir sudedame smulkintą česnaką. Po pusės minutės sudedame pasmulkintus riešutus ir dar minutę paskrudinę nuimame nuo ugnies.
Iškeptus suktinukus sudedame į lėkštę ir pabarstome su česnaku skrudintais riešutais bei smulkintu feta sūriu.
Baklažanų suktinukus su česnakiniais riešutais patiekiame kaip užkandį.
Parašykite komentarą