Sausainiams reikės
- 2 plonai supjaustytų svogūnų
- 3 v. š. sviesto
- 2 v. š. rudojo cukraus
- 0,5 a. š. vyno acto
- 1 lakšto šaldytos sluoksniuotos tešlos (500g)
- 150g bri (brie) sūrio be plutelės (galima keisti į camembert sūrį)
- 2 a. š. kmynų
- 1 kiaušinio
- 2 a. š. vandens
Gaminimas
- Į keptuvę dedame sviestą, svogūnus, vyno actą, cukrų ir kepame viską apie 7 minutes.
- Iškeptus svogūnus atvėsiname.
- Tuo metu imame atšildytą tešlą ir ją truputį iškočiojame.
- Tešlos lakštą pabarstome pjaustytu bri sūriu, dedame atvėsusius svogūnus, pabarstome kmynais ir suvyniojame tešlą. Tešlą vyniojame nuo abiejų kraštų vidurio link.
- Tešlą dedame į šaldymo kamerą 15 minučių.
- Po 15 minučių, atšaldytą tešlą supjaustome maždaug 1-1,5 cm storio ritinėliais ir juos išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Dubenėlyje išplakame kiaušinį su 2 a.š. vandens.
- Kiaušinio plakiniu aptepame paruoštus kepti sausainius.
- Kepame apie 15 minučių, kol viršus švelniai paruduos.
- Bri (Brie) sūrio ir svogūnų sausainius patiekiame tiek šiltus, tiek šaltus kaip užkandį.
- Skanaus!
Parašykite komentarą