• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Briedžiukų paštetas (užkandis prie vyno)

2011-04-19 by Kulinarė 4 komentarai

Ingridientai

  • 500g šviežių briedžiukų (grybų)
  • 4 v.š. sviesto
  • 0,7 v.š. aliejaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 50g parmezano sūrio
  • druska ir pipirai

Gaminimas

:
Briedžiukus nuvalome, nuimame kepurėles ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu ir verdame apie 1 valandą. Išvirtus grybus nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame grybus. Kepame apie 3-5 minutes, tada įspaudžiame česnako skiltelę, beriame druskos ir pipirų, pilame citrinos sultis ir išmaišę dar 1-2 minutes kepame.
Iškeptus grybus atvėsiname ir smulkiai sumalame. Pilame šaukštą aliejaus ir tarkuotą parmezano sūrį ir išmaišome.
Patiekiame briedžiukų paštetą ant šviežios ciabatos ar paprastos paskrudintos duonos, kaip užkandį prie vyno.

Kategorijos:Kalėdiniai ir Kūčių patiekalai, Paštetai ir įvairūs aptepai, Patiekalai ir jų receptai, Šventiniai patiekalai, Užkandžiai Tagged With: aliejus, briedžiukai, česnakas, citrina, grybai, parmezano sūris, sviestas

 

Panašūs receptai

fetos ir morku pastetas
Fetos sūrio ir karamelizuotų morkų paštetas
Grybų brusketa
Paprikų užkandėlė prie vyno

Previous Post: « Vištienos kotletai su daržovėmis sviesto padaže
Sekantis įrašas: Miltiniai skryliukais su špinatų padažu »

Reader Interactions

Comments

  1. Mindaugas

    2011-07-07 at 08:34

    Geras receptas. Mėgstu tokius, visokius užtepus 🙂

    KLausimas: O iš kur gauti tų briedžiukų, kažkaip turguje nesu matęs???? :/

    Atsakyti
    • Kulinare

      2011-07-07 at 11:04

      Briedžiukai yra renkami Lietuvos miškuose balandžio-gegužės mėnesiais. Deja, nemanau, kad rasite kur turguose.

      Atsakyti
  2. laima

    2012-04-04 at 16:21

    turbut skanu,reiks pabandyt,tik briedziuku neturiu,bet manau galima ir kitokius misko grybus naudoti:)

    Atsakyti
    • Kulinare

      2012-04-04 at 22:07

      Galima, aišku, briedžiukai turi savo specifinį skonį. Jūs pažiūrėkite, svetainėje yra daugiau grybų užtepėlių receptų:) Skanaus

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt