Ingridientai
- 500g šviežių briedžiukų (grybų)
- 4 v.š. sviesto
- 0,7 v.š. aliejaus
- 1 skiltelė česnako
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 50g parmezano sūrio
- druska ir pipirai
Gaminimas
:
Briedžiukus nuvalome, nuimame kepurėles ir sudedame į puodą su pasūdytu vandeniu ir verdame apie 1 valandą. Išvirtus grybus nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame grybus. Kepame apie 3-5 minutes, tada įspaudžiame česnako skiltelę, beriame druskos ir pipirų, pilame citrinos sultis ir išmaišę dar 1-2 minutes kepame.
Iškeptus grybus atvėsiname ir smulkiai sumalame. Pilame šaukštą aliejaus ir tarkuotą parmezano sūrį ir išmaišome.
Patiekiame briedžiukų paštetą ant šviežios ciabatos ar paprastos paskrudintos duonos, kaip užkandį prie vyno.
Mindaugas
Geras receptas. Mėgstu tokius, visokius užtepus 🙂
KLausimas: O iš kur gauti tų briedžiukų, kažkaip turguje nesu matęs???? :/
Kulinare
Briedžiukai yra renkami Lietuvos miškuose balandžio-gegužės mėnesiais. Deja, nemanau, kad rasite kur turguose.
laima
turbut skanu,reiks pabandyt,tik briedziuku neturiu,bet manau galima ir kitokius misko grybus naudoti:)
Kulinare
Galima, aišku, briedžiukai turi savo specifinį skonį. Jūs pažiūrėkite, svetainėje yra daugiau grybų užtepėlių receptų:) Skanaus