Ingridientai
- Alyvuogių aliejaus – 200ml
- Bazilikų – 15g
- Vyšninių pomidorų – 200g
- Cukraus pudros – 1 arbatinis šauktštelis
- Bocconcini sūrio – 250g
- Skrudintos duonos – 1vnt.
Brusketa – tai itališkas užkandis, kurio pagrindas yra su česnaku bei tyru alyvų aliejumi skrudinta duona. Duona pagardinama labai įvairiais produktais: nuo įvairiausių sūrių iki vytintos mėsos ar džiovintų daržovių.
Gaminimas
- Pirmiausia, į kepimo indą sudedame vyšninius pomidorus, pabarstome juos cukraus pudra ir dedame į iki 130 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1val. ir 20 minučių.
- Kol pomidorai keps, keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame šviežią baziliką, keletą minučių pakepame, kad aliejus įgautų jo aromato.
- Bocconcini sūrį perpjauname į tris dalis ir dedame ant paskrudintos ciabata duonos.
- Tarp sūrio dedame keptus atvėsintus vyšninius pomidorus, brusketą apšlakstome bazilikų aliejumi, pabarstome druska ir papuošiame šviežiais baziliko lapeliais.
Receptas iš www.womanandhome.com
Parašykite komentarą