
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Kukurūzų krakmolo – 1 šaukštas
- Kvietinių miltų – 130g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Vandens – 50ml
- Sezamo sėklų – 5g
- Dešrelių – 6vnt.
Gaminimas
- Dubenyje sumaišome miltus su druska, krakmolu, sezamo sėklomis.
- Pilame vandenį ir dedame kiaušinį. Tešlą gerai išmaišome.
- Dešreles supjaustome gabaliukais (2cm dydžio) ir sudedame į paruoštą tešlą. Šaukštu išmaišome, kad tešla tolygiai pasiskirstytų ant dešrelių gabaliukų (galima mirkyti ir po vieną gabaliuką, bet taip užims labai daug laiko).
- Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir tada jau po vieną gabaliuką dedame į keptuvę ir kepame po minutę ar dvi, kol tešla švelniai pagels.
- Iškeptus dešrelių gabaliukus dedame ant rankšluostinio popieriaus, kad neliktų tiek daug riebalų.
- Patiekdami gabaliukus susmaigstome ant medinių iešmelių ir patiekiame su krapų ar garstyčių padažu.
- Dešrelių gabaliukus tešloje galime patiekti tiek šiltus tiek šaltus.
Parašykite komentarą