Ingridientai
- 250g kiaulienos dešrelių (galima ir pieniškų)
- 300g baltos sumuštinių duonos
- 250g fermentinio sūrio
- 4 kiaušiniai
- 150ml pieno
- 1 v.š. sojos padažo
- 1 v.š. sviesto
- druska ir pipirai
Gaminimas
Dešreles supjaustome gabaliukais (jei kiaulienos dešrelės, tai prieš tai išverdame) ir sudedame į kepimo indą išteptą sviestu.
Sumuštinių duoną supjaustome gabaliukais ir sudedame ant dešrelių. Ant duonos beriame tarkuotą fermentinį sūrį.
Dubenyje išplakame kiaušinius su pienu, sojos padažu, druska ir pipirais. Plakinį užpilame ant skardoje esančių dešrelių ir duonos.
Dedame užkepėlę į šaldytuvą 2 valandoms (arba visai parai), kad į duoną įsigertų plakinys.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
Po 2 valandų paruoštą užkepėlę dedame į orkaitę, kur kepame 40 minučių.
Dešrelių užkepėlė su batonu patiekiame šiltą. Tai puikus patiekalas pusryčiams.
Parašykite komentarą