• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Fetos sūrio ir karamelizuotų morkų paštetas

2014-08-26 by Kulinarė Palikti komentarą

fetos ir morku pastetas

Ingridientai

  • 200g feta sūrio
  • 2 vidutinio dydžio morkos
  • 1 skiltelė česnako
  • 50g graikinių riešutų
  • 0,5 v.š. citrinos sulčių
  • aliejus
  • pipirai

Gaminimas

Graikinius riešutus sukapojame, kad nebūtų didelių gabaliukų.

Morkas nulupame ir sutarkuojame.

Įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir sudedame morkas, kurias ant vidutinės ugnies kepame apie 7-8 minutes dažnai maišydami kol morkos lengvai karamelizuojasi. Viduryje kepimo sudedame sutrintą skiltelę česnako ir truputį citrinos sulčių.

Į dubenį su fetos sūriu sudedame pravėsusias morkas bei graikinius riešutus ir viską sumalame elektriniu smulkintuvu (nemalame iki vientisos masės – geriau,kad liktų mažų riešutų gabaliukų).
(Jei feta per kieta, kad viskas gerai išsimaišytų – pilame truputį aliejaus).

Sūrio paštetą sudedame į patiekimo dubenėlį ir bent valandai dedame į šaldytuvą.
Gražiam patiekimui paštetą galima sudėti į maistinį švirkštą ir paštetą patiekti ant skrudintos duonos ar krekerių.

 

 

Kategorijos:Paštetai ir įvairūs aptepai, Patiekalai ir jų receptai, Šventiniai patiekalai, Užkandžiai, Velykiniai patiekalai Tagged With: aliejus, česnakas, citrina, feta sūris, graikiniai riešutai, morkos

 

Panašūs receptai

Vistienos vyniotinis su sauleje dziovintais pomidorais
Virtas vištienos vyniotinis su saulėje džiovintais pomidorais
Briedžiukų paštetas (užkandis prie vyno)
Cukinijų suktinukai
Cukinijų suktinukai

Previous Post: « Kuskusas su miško grybais
Sekantis įrašas: Kepta silkė »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt