
Ingridientai
- 200g feta sūrio
- 2 vidutinio dydžio morkos
- 1 skiltelė česnako
- 50g graikinių riešutų
- 0,5 v.š. citrinos sulčių
- aliejus
- pipirai
Gaminimas
Graikinius riešutus sukapojame, kad nebūtų didelių gabaliukų.
Morkas nulupame ir sutarkuojame.
Įkaitiname keptuvę su 3 v.š. aliejaus ir sudedame morkas, kurias ant vidutinės ugnies kepame apie 7-8 minutes dažnai maišydami kol morkos lengvai karamelizuojasi. Viduryje kepimo sudedame sutrintą skiltelę česnako ir truputį citrinos sulčių.
Į dubenį su fetos sūriu sudedame pravėsusias morkas bei graikinius riešutus ir viską sumalame elektriniu smulkintuvu (nemalame iki vientisos masės – geriau,kad liktų mažų riešutų gabaliukų).
(Jei feta per kieta, kad viskas gerai išsimaišytų – pilame truputį aliejaus).
Sūrio paštetą sudedame į patiekimo dubenėlį ir bent valandai dedame į šaldytuvą.
Gražiam patiekimui paštetą galima sudėti į maistinį švirkštą ir paštetą patiekti ant skrudintos duonos ar krekerių.
Parašykite komentarą