Ingridientai
- Saldžiosios paprikos (miltelių) – 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušinių – 2vnt
- Svogūnų laiškų – 1 šaukštas
- Bulvių – 900g
- Grietinės (30%) – 2 šaukštai
- Beigelių – 6vnt
- Kiaulienos šoninės (šalto rūkymo) – 200g
- Sūrio (parmezano) – 1 puodelis
- Kreminio sūrio – 80g
- Sriracha padažo – 1.5 arbatinio šaukštelio
- Sviesto – 2 šaukštai
- Druskos – 2 arbatiniai šaukšteliai
- česnakų miltelių – 1 arbatinis šaukštelis
- Aitriosios paprikos (miltelių) – 0.25 arbatinio šaukštelio
- Sūrio (Mozzarella) – 1 puodelis
- Pieno – 3 šaukštai
- Dešrelių (šviežių) – 2vnt
- Juodųjų pipirų (maltų) – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
Gaminimas
- Iš pateikto ingredientų gausite 6 porcijas.
- Ant vidutinės ugnies įkaitiname orkaitei tinkamą keptuvę ir sudedame kubeliais pjaustytą šoninę. Pakepiname 4-5 minutes, kol pasidarys traški. Atidedame į šoną.
- Tada į tą pačią keptuvę sudedame nuluptas dešreles. Kiek įmanoma susmulkiname, kol kepa, apie 6 minutes. Taip pat atidedame į šoną.
- Keptuvėje paliekame apie 1-2 valg. š. riebalų.
- Dubenėlyje išplakame kiaušinius su pienu. Pagardiname druska bei pipirais.
- Pilame plakinį į keptuvę. Kepame ant vidutinės ugnies, mentele vis stumdami kiaušinius nuo kraštų ir paliktas duobutes užpildydami dar skystais neiškeptais kiaušiniai. Taip darome, kol didžioji dalis kiaušinių jau bus apkepę ir tik paviršiuje dar šiek tiek liks skysto kiaušinio.
- Tada ant viršaus tolygiai beriame šoninę, dešrą bei sūrius. Mentele šiek tiek paspaudžiame, kad tolygiai pasiskirstytų ir dedame visą keptuvę į orkaitę, įkaitintą iki 180-190 laipsnių. Kepame apie 2-4 minutes, kol viršus gražiai pageltonuos.
- Išimame ir paliekame fritattą šiek atvėsti.
- Nuskutame ir sutarkuojame bulves. Gerai nusausiname rankšluosčiu.
- Inde sumaišome tarkuotas bulves su česnako granulėmis, paprika, kajeno pipirais, druska bei pipirais.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Dedame tarkuotas bulves. Prispaudžiame viską tolygiai prie dugno. Kepame apie 5-7 minutes, kol apačia gražiai apskrus.
- Apkepą gražiai išverčiame ant lentelės ar kepimo popieriumi pakloto paviršiaus ir tada vėl atsargiai įstumiame apverstą apkepą atgal į keptuvę. Kepame dar 4-5 minutes. Atidedame į šoną.
- Atskirame inde sumaišome kreminį sūrį, grietinę, Sriracha padažą bei smulkintus svogūnų laiškus. Pagardiname druska, pipirais.
- Perpjauname beigelius per pusę ir aptepame kreminio sūrio mišiniu. Specialiu žiedu arba stikline išspaudžiame fritattos paplotelius ir dedame ant perpjauto beigelio. Uždengiame antra dalimi.
- Patiekiame su bulvių paplotėliu.
- Skanaus!
Parašykite komentarą