• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

KULINARE.LT

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

2014-02-24 by Kulinarė 1 Comment

Spanakopitai reikės šių ingredientų:

  • 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų)
  • 150g feta sūrio
  • 50g šviežių krapų
  • 50g petražolių
  • 50g šviežių svogūnų laiškų
  • 3 kiaušinių
  • alyvų aliejaus
  • sluoksniuotos tešlos
  • druskos ir pipirų

Gaminimas


Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles. Dedame druskos ir pipirų. Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir klokime vieną lakštą sluoksniuotos tešlos, ant viršaus pilame špinatų ir sūrio masės, ant viršaus vėl dedame tešlos lakštą išteptą aliejumi, ir vėl pilame špinatų masės. Taip kartojame, kol sudėsime 6 lakštus tešlos. Viršutinį lakštą aptepame aliejumi ir dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40-50 minučių, kol špinatų pyragas gražiai pagels. Kepame 170-180 laipsnių temperatūroje.

Galima daryti ir vieno sluoksnio ši pyragą ir dviejų,tokiu atveju,reiktų kepimui skirti mažiau laiko.

Kategorijos:Aptepai ir nesaldūs kepiniai, Patiekalai ir jų receptai, Užkandžiai, Vegetariški patiekalai Tagged With: aliejus, feta sūris, kiaušiniai, krapai, petražolė, pyragas, sluoksniuota tešla, špinatai, svogūnai, svogūnų laiškai

 

Panašūs receptai

Sluoksniuotos Tešlos Krepšeliai Su Ožkos Pieno Sūriu Ir Špinatais
Tepamas ridikėlių kremas
Šakšuka (Shakshouka)

Previous Post: « Pomidorų ir kopūstų sriuba
Sekantis įrašas: Aštrus kiaulienos kepsnys »

Reader Interactions

Comments

  1. C'est la Vie

    2014-09-10 at 23:19

    Labai skaniai atrodo rytoj isbandysiu 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Sviesto ir grietinės padažas Sviesto ir grietinės padažas

Naujausi blogo įrašai

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Agurkai

Ananasai

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2021 · Kulinare.lt