• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

2014-02-24 by Kulinarė 1 Comment

Graikiškas špinatų pyragas

Spanakopitai reikės šių ingredientų:

  • 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų)
  • 150g feta sūrio
  • 50g šviežių krapų
  • 50g petražolių
  • 50g šviežių svogūnų laiškų
  • 3 kiaušinių
  • alyvų aliejaus
  • sluoksniuotos tešlos
  • druskos ir pipirų

Gaminimas

  1. Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles.
  2. Dedame druskos ir pipirų.
  3. Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir klokime vieną lakštą sluoksniuotos tešlos.
  4. Ant viršaus pilame špinatų ir sūrio masės.
  5. Tada vėl dedame tešlos lakštą išteptą aliejumi ir vėl pilame špinatų masės.
  6. Taip kartojame, kol sudėsime 6 lakštus tešlos.
  7. Viršutinį lakštą aptepame aliejumi ir dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių.
  8. Kepame apie 40-50 minučių, kol špinatų pyragas gražiai pagels.
  9. Galima daryti ir vieno sluoksnio šį pyrag, ir dviejų. Tokiu atveju, reikėtų kepimui skirti mažiau laiko.
  10. Skanaus!

Kategorijos:Aptepai ir nesaldūs kepiniai, Patiekalai ir jų receptai, Užkandžiai, Vegetariški patiekalai Tagged With: aliejus, feta sūris, kiaušiniai, krapai, petražolė, pyragas, sluoksniuota tešla, špinatai, svogūnai, svogūnų laiškai

 

Panašūs receptai

Plikyti pyragėliai su grybais
Plikyti pyragėliai su grybais
Sluoksniuotos Tešlos Krepšeliai Su Ožkos Pieno Sūriu Ir Špinatais
Tepamas ridikėlių kremas
Tepamas ridikėlių kremas

Previous Post: « Pomidorų ir kopūstų sriuba
Sekantis įrašas: Aštrus kiaulienos kepsnys »

Reader Interactions

Comments

  1. C'est la Vie

    2014-09-10 at 23:19

    Labai skaniai atrodo rytoj isbandysiu 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Silkės ir varškės aptepas užkandžiams Silkės ir varškės aptepas užkandžiams
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt