Spanakopitai reikės šių ingredientų:
- 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų)
- 150g feta sūrio
- 50g šviežių krapų
- 50g petražolių
- 50g šviežių svogūnų laiškų
- 3 kiaušinių
- alyvų aliejaus
- sluoksniuotos tešlos
- druskos ir pipirų
Gaminimas
- Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles.
- Dedame druskos ir pipirų.
- Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir klokime vieną lakštą sluoksniuotos tešlos.
- Ant viršaus pilame špinatų ir sūrio masės.
- Tada vėl dedame tešlos lakštą išteptą aliejumi ir vėl pilame špinatų masės.
- Taip kartojame, kol sudėsime 6 lakštus tešlos.
- Viršutinį lakštą aptepame aliejumi ir dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių.
- Kepame apie 40-50 minučių, kol špinatų pyragas gražiai pagels.
- Galima daryti ir vieno sluoksnio šį pyrag, ir dviejų. Tokiu atveju, reikėtų kepimui skirti mažiau laiko.
- Skanaus!
C'est la Vie
Labai skaniai atrodo rytoj isbandysiu 🙂