Brusketa – tai itališkas užkandis,kurio pagrindas yra su česnaku bei tyru alyvų aliejumi skrudinta duona. Duona pagardinama labai įvairiais produktais: nuo įvairiausių sūrių iki vytintos mėsos ar džiovintų daržovių.
Ingridientai
- skrudinta duona
- 200g grybų (gali būti tiek pievagrybiai, tiek švieži virti grybai, tiek išvirti džiovinti)
- 2 v.š. alyvų aliejaus
- 1 v.š. citrinų sulčių
- 1 v.š. smulkintų petražolių
- 1 v.š. citrinų žievelių
- druska ir pipirai
Gaminimas
Į keptuvę įpilame porą šaukštų aliejaus ir sudedame supjaustytus grybus, kepame apie 3-4 min. (Jei naudojami miško grybai – pirmiausia juos apverdame pasūdytame vandenyje). Nuėmus keptuvę nuo ugnies, į grybus sudedame kitus prieskonius.
Ant skrudintos itališkos duonos riekių dedam grybų.
Šis užkandis puikiai tiks prie vyno.
Parašykite komentarą