
Tai puikaus grybų pašteto receptas, kurį pasigaminti labai paprasta, užtruksite vos 30 minučių.
Grybų paštetui reikės
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 smulkinto svogūno
- 200g apvirtų smulkintų miško grybų
- 1 a. š. šviežių čiobrelių
- 1 a. š. balzamiko acto
- 50-70g lydyto sūrio
- 50g kambario temperatūros sviesto
- druskos
- pipirų
Gaminimas
- Keptuvėje su 2 v. š. aliejaus pakepame susmulkintą svogūną.
- Sudedame grybus, įberiame druskos ir pipirų, pakepame dar 5-8 minutes.
- Baigus kepti viską sudedame į indą ir atvėsiname.
- Suedame lydytą sūrį, dedame čiobrelių ir viską gerai susmulkiname elektriniu smulkintuvu.
- Pabaigoje pilame balzamiko actą, jei dar trūksta – dedame druskos, sudedame sviestą ir šaukštu išmaišome.
- Prieš patiekiant bent 2 valandas palaikyti šaldytuve.
- Tinka su skrudinta balta ar juoda duona kaip užkandis.
- Skanaus!
Parašykite komentarą