Ingridientai
- vištienos krūtinėlė be odos
- 2 kiaušiniai
- 70g džiūvėsių
- 2 skiletės česnako
- 0,25a.š. malto rozmarino
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Vištienos filė supjaustome juostelėmis (norimo storio). Pabarstome rozmarinu, druska ir pipirais, bei trintu česnaku ir rankomis išmaišome. Paliekame bent pusvalandžiui, kad prieskoniai įsigertų.
Dubenyje išplakame kiaušinius
Džiūvėsius beriame į lėkštę, kad patogiau būtų juose apvolioti paukštieną.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi (aliejaus pilame tiek, kad kepsnelius apsemtų iki pusės).
Vištienos gabaliukus pamirkome kiaušinių plakinyje, apvoliojame džiūvėsiuose, dar kartą merkiame į plakinį ir dar kartą į džiūvėsius (kad iškepta plutelė būtų traškesnė), dedame į įkaitintą keptuvę ir kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių (kepame ant vidutinės ugnies iki kol švelniai pagelsta piršteliai).
Iškeptus vištienos pirštelius sudedame ant rankšluostinio popieriaus, kad sugertų riebalus.
Vištienos pirštelius patiekiame šiltus su mėgstamu garstyčių ar majonezo padažu.
Galima paskaninti smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.
Šie kepti vištienos piršteliai puikiai tiks kaip šaltas užkandis.
Skanaus!
Parašykite komentarą