Ingridientai
- 1 kalafioras
- 4 v.š. aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- 3 v.š. grietinės
- 70g tarkuoto parmezano sūrio
- 30g tarkuoto fermentinio sūrio
- 0,5 a.š. miltų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Kalafiorą susmulkiname šakelėmis ir sudedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir verdame apie 3 minutes. Apvirtą kalafiorą nukošiame ir nusausiname.
Į keptuvę pilame aliejų ir sudedame smulkintą česnaką, kurį kepame apie minutę, beriame miltus ir išmaišome. Sudedame grietinę beriame druskos, pipirų ir kaitiname ant silpnos ugnies apie 2 minutes.
Paruoštą padažą dubenyje sumaišome su kalafiorais, bei sūriu ir viską sudedame į kepimo indą. (Jei dar liko – beriame ant viršaus parmezano sūrio). Kalafiorų padažą dedame į orkaitę ir kepame apie 15 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Padažą patiekiame šiltą su duonelė, traškučiais, krekeriais.
Parašykite komentarą