
Ingridientai
- Maltų juodųjų pipirų – 0.1 arbatinis šauktštelis
- Kiaušinių – 1vnt.
- Fermentinis sūrio – 30g
- Baltos duonos riekių – 2vnt.
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 40g
Gaminimas
- Pirmiausia plonomis juostelėmis supjaustome kiaulienos šoninę ir dedame į įkaitintą keptuvę. Kepame vos po 2-3 minutes ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Iškeptą šoninę išimame iš keptuvės ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad neliktų riebalų.
- Išplakame kiaušinį.
- Į tą pačią keptuvę, neišpylus riebalų, likusių nuo šoninės, dedame batono riekeles pamirkytas plaktame kiaušinyje ir kepame. Apvertus riekę, ant iškeptos pusės barstome tarkuotą sūrį, kiaulienos šoninės juosteles ir barstome pipirais (ir jei turime – žalumynais), kepame tol, kol visiškai išsilydo sūris.
- Iškeptas batono riekes suvožiame ir paspaudžiame, kad sukibtų riekės.
- Valgome karštus. Tiktų šviežios salotos.
Parašykite komentarą