
Ingridientai
*6 kiaušiniai
*350g mėsos faršo
*40g miltų
*100g džiūvėsių
*druska ir pipirai
*0,5 a.š. čili pipiro prieskonių
*0,5 a.š. čiobrelių
*0,5 a.š. baziliko
*aliejus
Gaminimas
4 kiaušinius kietai išverdame ir atvėsiname.
Likusius du kiaušinius suplakame dubenyje.
Mėsos faršą sumaišome su prieskoniais.
Atvėsintus kiaušinius nulupame ir apvolioję miltuose aplipdome kiekvieną mėsos faršu (faršą skiriame į 4 dalis). Faršu aplipdytus kiaušinius pamirkome į kiaušinių plakinį, tada apvoliojame džiūvėsiuose, dar kartą mirkome į plakinį ir vėl apvoliojame džiūvėsiuose (geriau kuo storesnė kiaušinio “pluta”).
Įkaitiname gilesnę keptuvę su aliejumi (pilame aliejaus tiek, kad apsemtų pusę kiaušinio). dedame paruoštus kiaušinius ir kepame juos ant vidutinės ugnies po kelias minutes, kol švelniai apskrunda.
Keptus “Scotch” kiaušinius patiekiame perpjautus pusiau su garstyčiomis.
Parašykite komentarą