Ingridientai
*250g vištienos kepenėlių
*0,7l sultinio
*2 a.š. želatinos
*1 skiltelė česnako
*druska ir pipirai
*2 v.š. sviesto
Gaminimas
Vištienos kepenėles nuvalome.
Sultinį užverdame, atvėsiname ir suberiame želatiną ir truputį druskos. Maišome kol želatina ištirpsta.
Įkaitiname keptuve su sviestu ir sudedame kepenėlių gabalus, kuriuos kepame iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Iki kepimo pabaigos likus 1 minutei, sudedame į keptuvę smulkintą česnaką ir baigiame kepti.
Kepenėles truputį atvėsiname ir sudedame į nedidelius indelius, kuriuose stings drebučiai. Po kepenėlių gabaliukais galima padėti po šakelę petražolių. Kepenėles užpilame paruoštu sultiniu ir kiek pravėsus dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms.
Keptas vištienos kepenėles drebučiuose patiekiame kaip užkandį su acto padažu.
Parašykite komentarą