Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 4 šaukštai
- Čiobrelių – 1 šaukštas
- Vyšninių pomidorų – 500g
- Bazilikų – 2 šaukštai
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Vyšninius pomidorus nuplauname, perpjauname pusiau ir sudedame į indą. Užpilame 4 valg. š. aliejaus, pabarstome druska, suberiame smulkintus bazilikus, čiobrelius ir išmaišome.
- Pomidorus kartu su aliejumi supilame į kepimo indą, dedame į orkaitę ir kepame 45-50 minučių. Kas 10 minučių pomidorus apverčiame, kad apkeptų iš visų pusių.
- Iškeptus pomidorus kartu su aliejumi supilame į dubenį ir patiekiame su itališka duona (ciabatta).
- Kepti pomidorai gali būti patiekiami ir kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų, tik reiktų juos kepti neperpjautus pusiau. Taip pat galima naudoti kepant picas ar gaminant salotas.
Parašykite komentarą