
Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 100g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Kiaušinių – 4vnt.
- Svogūnų laiškų – 30g
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 100g
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintą šoninę bei svogūną, kuriuos kepame apie 2 minutes.
- Ant šoninės su svogūnais “įmušame” kiaušinius, pabarstome juos druska ir pipirais, uždengiame keptuvę dangčiu ir ant vidutinės ugnies kepame apie 3-4 minutes. (Norint, kad kiaušinienė nebūtų skysta, reiktų po 2 minučių kiaušinienę apversti).
- Po 3-4 minučių kiaušinienę pabarstome smulkintais svogūnų laiškais, aptepame grietine visą viršų, vėl uždengiame ir ant silpnos ugnies kepame apie 3-4 minutes.
- Patiekiame šiltą su duona ir salotomis.
Parašykite komentarą