Ingridientai
- 750 g špinatų
- 125 ml grietinės
- 1 česnako skiltelė
- druskos
- smulkinto muskato
- 6 kiaušiniai
- 125 ml mineralinio vandens
- 1 valg. š. sviesto
- 4 griežinėliai rūkytos lašišos
Gaminimas
- Nuplaukite špinatus ir sudėkite į 1 litrą verdančio vandens. Lapus kelis kartus pamaišykite, kol apvirs ir patamsės.
- Perkoškite špinatus per sietelį ir perpilkite šaltu vandeniu. Nusausinkite ir susmulkinkite.
- Grietinę sumaišykite su trintais česnakais, užvirkite bei pagardinkite druska ir muskatu.
- Sudėkite špinatus ir palaikykite kol užvirs. Nuimkite nuo ugnies.
- Išplakite kiaušinius su vandeniu. Pagardinkite druska.
- Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir supilkite kiaušinius. Kepkite nuolat maišydami.
- Kai kiaušinienė ims blizgėti nuimkite nuo ugnies.
- Sudėkite kiaušinius bei špinatus į lėkštę, papuoškite lašišos gabalėliais.
- Puikiai tinka su skrebučiu ar virtomis bulvėmis.
Parašykite komentarą