Ingridientai
- 4 kiaušinai
- 100g šparaginių pupelių
- 70g rūkytos šoninės
- 3 v.š. aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- druska ir pipirai
Gaminimas
Šoninę supjaustome plonomis juostelėmis.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame šparagines pupeles bei šoninės juosteles. Kepame keletą minučių apversdami.
Apkepus pupelėms ir šoninei sudedame smulkintą česnaką ir dar minutę kepame, kol pasklinda kepamo česnako kvapas. Ant viršaus įmušame kiaušinius (trynių neišskaidome), uždengiame keptuvę ir ant vidutinės ugnies kepame apie 3 minutes. Kad trynys liktų minkštas, o baltymas iškepęs, nuimame dangtį ir šaukštu ant viršaus pilame karštą aliejų, kol baltymas susitraukia.
Kiaušinienę pabarstome druska ir pipirais ir patiekiame.
Puikiai tiks pusryčiams.
Parašykite komentarą