Ingridientai
- 5 v.š. sviesto
- 3 v.š. miltų
- 125ml pieno
- 6 kiaušiniai (atskirti)
- 1 skardinė tuno
- 50g svogūnų laiškų
- 100g sviesto (įdarui)
- 100g rikotos sūrio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Išplakame trynius dubenyje.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir suberiame miltus. Kepame apie porą minučių visą laiką maišydami ir tada supilame pieną, kurį kaitiname ant iki virimo. Užvirus pienui ugnį sumažiname iki mažiausios ir kaitiname apie 4-5 minutes.
Sutirštintą pieną supilame į didelį dubenį. Į dubenį kartu supilame kiaušinių trynius, beriame druskos ir pipirų ir išmaišome.
Atskirai išplakame kiaušinių baltymus iki purios masės ir supilame į dubenį su tryniais. Gerai išmaišome ir plakinį pilame į kepimo skardą.
Kepame kiaušinių pagrindą apie 15 minučių.
Kol kepa pagrindas, dubenyje sumaišome nusausintą tuną su kreminiu sūriu ir smulkintais svogūnų laiškais ir pašildytu sviestu.
Iškepus kiaušinių pagrindui išimame, kelias minutes vėsiname. Ant pravėsusio kiaušinių pagrindo tepame tuno-sūrio užtepą. Apteptą pagrindą suvyniojame į vyniotinį ir nesmarkiai paslėgę bent 1 valandą palaikome šaldytuve.
Patiekdami kiaušinių vyniotinį supjaustome riekėmis ir patiekiame su šviežiomis salotomis.
Parašykite komentarą