
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Bulvių – 400g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Džiūvėsėlių – 200g
- Čili pipirų – 1vnt.
- Krevečių – 450g
- Paprikų – 1vnt.
- Svogūnų – 3vnt.
- Sviesto – 3 šaukštai
Gaminimas
- Bulves išverdame ir sumalame.
- Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame krevetes. Kepame jas apie 2-3 minutes. Išimame iš keptuvės.
- Į tą pačią karštą keptuvę sudedame smulkintus svogūnus, papriką bei čili pipirą. Apkeptas daržoves sudedame į maltas bulves.
- Taip pat sudedame pjaustytas krevetes, ir kiaušinius. Beriame druskos ir pipirų, truputį džiūvėsių ir viską gerai rankomis išminkome.
- Iš gautos tešlos formuojame “pirštelius” (2cm storio) ir apvoliojame juos likusiuose džiūvėsiuose. Paruoštus “pirštelius” dedame 4 valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų (geriau pilt daugiau, kad apsemtų “pirštelius”) ir dedame “pirštelius”. Kepame iš visų pusių kol švelniai paruduoja.
- Patiekiame šiltus.
Parašykite komentarą