Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 70g
- Citrinos sulčių – 6 šaukšt.
- Mascarpone sūrio – 300g
- Lašišų – 300g
- Kaparėlių – 50g
- Krapų – 50g
- Lietinių blynų – 10vnt.
Gaminimas
- Lietinius sudedame vienas ant kito ir peiliu gražiai ir lygiai nupjauname kraštus ir padarome vienodos formos.
- Lašišą sumalame. Krapus supjaustome. Dubenėlyje sumaišome žuvį su krapais, citrinų sultimis ir sviestu.
- Imame vieną lietinį ir aptepame mascarpone sūriu, dedame ant viršaus lietinį, kurį aptepame lašiša su sviestu, pabarstome druska ir pipirais, kaparėliais ir dedame kitą lietinį, kurį vėl tepame mascarpone sūriu, lašiša ir t.t. Šitaip sutepame visus lietinius.
- Suteptą užkandį dedame į šaldytuvą, ant viršaus dedame lentelę ar lėkštę ir prislegiame sunkiu daiktu.
- Prieš patiekdami, šaldytuve laikome bent 1 valandą.
Parašykite komentarą