Ingridientai
- 200g feta sūrio
- 200g juodųjų Kalamata alyvuogių
- 2 v.š. smulkinto raudono svogūno
- 1 skiltelė česnako
- 100ml aliejaus
- 1 a.š. balto vyno acto
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 0,5 a.š. druskos
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
Gaminimas
Feta sūrį supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame į dubenį kartu su alyvuogėmis.
Dubenėlyje sumaišome aliejų, vyno actą, citrinų sultis, įspaudžiame česnaką, sudedame labai susmulkintą svogūną, raudonėlį ir druską.
Paruoštu padažu užpilame alyvuoges su sūriu ir bent 3 valandoms dedame į šaldytuvą.
Marinuotą feta sūrį su alyvuogėmis patiekiame kaip užkandį prie vyno.
Parašykite komentarą