Ingridientai
*350g feta sūrio
*130g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
*3 maži čili pipirai
*3 švieži rozmarinai
*1 a.š. kalendros sėklų
*1 a.š. džiovinto raudonėlio
*1 a.š. pasmulkintų pipirų
*aliejus
Gaminimas
Feta sūrį supjaustome kubeliais. Pabarstome pipirais, raudonėliu.
Saulėje džiovintus pomidorus perpjauname į kelias dalis (svarbiausia neišpilti aliejaus).
Į sterilų stiklainį dedame dalį feta sūrį, pomidorus, čili pipirus, rozmarino šakeles, beriame kalendros sėklas (viską sudedame pamaišydami, kad tie patys ingredientai nebūtų vienoje vietoje).Ant viršaus pilame aliejų nuo džiovintų pomidorų, o kiek lieka vietos užpilame alyvuogių aliejumi. Stiklainį gerai užsukame ir padedame į šaldytuvą, kur marinuojame sūrį apie 1 savaitę.
Marinuotą feta sūrį patiekiame kaip užkandį su ciabata duona prie vyno.
[…] pomidorai *50g petražolių *pusė svogūno *100g marinuoto feta sūrio *1 v.š. citrinos […]