Ingridientai
*500g miltų
*200ml vandens
*60g svogūnų laiškų
*aliejus
*druska
Gaminimas
Miltus sumaišome su vandeniu, smulkintais svogūnais, žiupsniu druskos. Tešlą išminkome ir iškočiojame maždaug 0,3cm-0,5cm storio. Abi puses truputį aptepame aliejumi.
Įkaitiname keptuvę ir dedame paruoštą paplotėlio blyną, kurį kepame iš abiejų pusių tol kol švelniai apskrunda.
Iškeptą paplotėlį patiekiame supjaustytą prie sriubos, salotų, kitų užkandžių.
[…] Kruopas užpilame pasūdytu vandeniu ir išverdame. Išvirtas nusausiname. Bulves nulupame ir sutarkuojame. Sūrį sutarkuojame. Kepimo indą ištepame sviestu. (Geriausia ruošti atskiruose indeliuose kiekvienam asmeniui). Išvirtas kruopas nusausiname ir dubenyje sumaišome su tarkuotomis bulvėmis. Sudedame smulkintą česnaką, beriame čiobrelius, džiūvėsius, druskos ir pipirų ir viską užpilame Bešamelio padažu. Beriame trečdalį tarkuoto sūrio ir viską gerai išmaišę supilame į kepimo indą ir dedame į orkaitę, kur kepame apie 40 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos ant viršaus užbarstome likusį sūrį,padidiname katrą iki 190 laipsnių ir baigiame kepti. Patiekiame kruopas karštas su paplotėliais. […]