Ingridientai
- 15 vnt didelių pievagrybių
- 3 morkos
- 3 v.š. majonezo
- 3 skiltelės česnako
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 3 v.š. aliejaus
- druska ir pipirai
- skrudintos duonos
Gaminimas
Morkas nulupame ir sutarkuojame stambesne tarka.
Pievagrybių kotelius išimame ir peiliu truputį išgremžiame vidų, kad būtų daugiau vietos.
Įkaitiname keptuvę su pora šaukštų aliejaus ir sudedame pievagrybių kepurėles, kurias ant vidutinės ugnies kepame apie 3-4 minutes. Apkeptus pievagrybius sudedame į lėkštę.
Į keptuvę pilame dar šaukštą aliejaus ir sudedame morkas, kurias ant vidutinės ugnies kepame apie 3 minutes, kad truputį suminkštėtų.
Apkeptas morkas atvėsiname. Dubenyje sumaišome su majonezu, smulkintu česnaku, trupučiu druskos ir pipirų ir citrinos sultimis. Paruoštą morkų įdarą šaukšteliu dedame į pievagrybių “dubenėlius” ir patiekiame.
Pievagrybius įdarytus pikantiškomis morkomis patiekiame kaip užkandį.
Parašykite komentarą