Ingridientai
- 450g kiaulienos šoninės
- 0,25a.š. maltos kalendros
- 0,5 a.š. gelsvės
- 0,25 a.š. maltų raudonųjų ir juodųjų pipirų
- 0,5 a.š. česnakų granulių
- druska
Gaminimas
Kiaulienos šoninę sumalame ir sudedame į puodą. Jei šoninė labai riebi – galime sumalti gabaliuką liesesnės kiaulienos). Ant nedidelės ugnies maltą mėsą kepame dažnai maišydami. Kepame apie 30-40 minučių, kol ištirpsta visi riebalai. Į puodą sudedame visus prieskonius, išmaišome ir dar 10 minučių kepame.
Spirgučius kartu su riebalais sudedame į dubenį ir atvėsiname.
Šiuos pikantiškus spirgučius galima naudoti padažams bei patiekalams pagardinti.
Parašykite komentarą