Ingridientai
- Majonezo – 40g
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Citrinos sulčių – 1 arbatinis šauktštelis
- Parmezano sūrio – 70g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Fermentinis sūrio – 150g
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Pistacijų – 2 šaukštai
Gaminimas
- Kiaušinius išverdame kietai ir nulupę atvėsiname. Atvėsintus sutarkuojame stambia tarka.
- Fermentinį sūrį sutarkuojame ir sumaišome su tarkuotais kiaušiniais.
- Į sūrio ir kiaušinio mišinį dedame smulkintą česnaką, majonezą, citrinos sultis, beriame druskos ir pipirų ir viską išmaišome. Masė turi gautis nelabai minkšta, tad nereiktų padauginti majonezo.
- Parmezaną sutarkuojame ir sumaišome su smulkintais pistacijų riešutais.
- Šlapiomis rankomis imame po maždaug šaukštą sūrio-kiaušinių masės ir formuojame rutuliukus, kuriuos iškart apvoliojame parmezanu bei pistacijomis.
- Paruoštus kamuoliukus dedame į lėkštę ir mažiausiai 1 valandai į šaldytuvą.
- Pikantiški kamuoliukais bus puikus užkandis tiek prie vyno tiek prie alaus.
Parašykite komentarą