Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 1 šaukštas
- Kvietinių miltų – 300g
- Vandens – 100ml
- Sausų mielių – 11g
Pita- tai plona mielinė graikiška duona, kuri iškepta pasidaro dvisluoksnė, todėl paplotėlius labai patogu paskaninti įvairiausiais padažais ar kitais priedais. Pateikiame patį paprasčiausią pitos tešlos receptą.
Gaminimas
- Viską sumaišome ir minkome, kol tešla pasidarys švelni ir nebekibs prie rankų.
- Paliekame tešlą apie 2 valandas, kad iškiltų.
- Tešlai “iškilus” iš jos formuojame norimo dydžio kamuoliukus ir juos iškočiojame (3-5 mm). Tešlos blynus palikti dar 10min kilti.
- Dedame blynus į skarda(įkaitintą) ir kišame į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame neilgai, 5-10 minučių.
Enrika
Sveiki. Nesupratau kiek laiko kepti?Tikrai netikiu,kad 50 min. Gal 5-10 min?
Kulinarė
Enrika, ačiū už pastabą – Jūs teisi, ten klaidingai įrašytą, turi būt 5 minutes :)Nulis “prisiklijavo” 🙂
Enrika
Dekoju uz patikslinima:) Bandysiu kuria diena:)
Elada
Sveiki. Norejau paklausti ,ar tesla kildinti siltai,t.y. uzdengus maistine plevele virs dubens su siltu vandeniu? Ar tiesiog naturaliai? Dekoju.
Kulinarė
Gerb. Elada, mes kildinom tiesiog šiltai į patalus įdėjus 🙂