• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Pomidorų tartas (užkandis prie vyno)

2011-09-15 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

*300g tešlos
*5-6 pomidorai
*3 kiaušiniai
*120g sviesto
*30g šviežio baziliko
*3 skiltelės česnako
*druska ir pipirai

Gaminimas

Įkaitiname keptuvę iki 180 laipsnių.
Paruošiame tešlą. Iškočiojame ją maždaug 0,5cm storio ir ja išklojame kepimo formą. Dedame pyrago pagrindą į orkaitę ir kepame apie 10-15 minučių.
Kol pagrindas tarto kepa, pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odelę.
Įkaitiname keptuvę su šaukšteliu sviesto ir sudedame smulkintus česnakus, kuriuos kepame iki 1 minutės. Apskrudusį česnaką sudedame į dubenį.
Keptuvėje išlydome dar šaukštelį sviesto ir sudedame mažais kubeliais pjaustytus pomidorus, kuriuos kepame apie 3-4 minutes maišydami. Apkeptus pomidorus sudedame į dubenį su keptais česnakais.
Likusį sviestą išlydome ir supilame į dubenį su pomidorais ir česnakais. Elektriniu smulkintuvu sumalame pomidorus su česnakais iki piurė.
Sudedame smulkintą baziliką, beriame druskos ir pipirų.
Kiaušinius išplakame ir, pravėsus keptiems pomidorams, supilame ir gerai išmaišome.
Iškeptą pyrago pagrindą išimame ir 10 minučių vėsiname. Į atvėsusį pagrindą pilame paruoštą pomidorų tarto masę ir dedame pyragą atgal į orkaitę, kur kepame dar 15 minučių.
Prieš patiekdami pomidorų tartą – 15 minučių atvėsiname.
Patiekdami papuošiame baziliko šakelėmis.

Kategorijos:Aptepai ir nesaldūs kepiniai, Daržovių bei grybų patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Užkandžiai Tagged With: bazilikas, česnakas, kiaušiniai, Patiekalai receptai, pomidorai, pyragas, receptas, sviestas, tartas, tešla, užkandis, vegetariški patiekalai

 

Panašūs receptai

https://kulinare.lt/receptai/uzkandziai/sluoksniuotos-teslos-sausainukai-su-grybais.html
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su baklažanais
Saldi topinambų užkepėlė
Sluoksniuotos tešlos sausainukai su grybais
Sluoksniuotos tešlos sausainukai su grybais

Previous Post: « Jautiena pievagrybių padaže užkepta su bulvių koše
Sekantis įrašas: Karštos bulvių ir burokėlių lapų salotos »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt