Ingridientai
*300g tešlos
*5-6 pomidorai
*3 kiaušiniai
*120g sviesto
*30g šviežio baziliko
*3 skiltelės česnako
*druska ir pipirai
Gaminimas
Įkaitiname keptuvę iki 180 laipsnių.
Paruošiame tešlą. Iškočiojame ją maždaug 0,5cm storio ir ja išklojame kepimo formą. Dedame pyrago pagrindą į orkaitę ir kepame apie 10-15 minučių.
Kol pagrindas tarto kepa, pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odelę.
Įkaitiname keptuvę su šaukšteliu sviesto ir sudedame smulkintus česnakus, kuriuos kepame iki 1 minutės. Apskrudusį česnaką sudedame į dubenį.
Keptuvėje išlydome dar šaukštelį sviesto ir sudedame mažais kubeliais pjaustytus pomidorus, kuriuos kepame apie 3-4 minutes maišydami. Apkeptus pomidorus sudedame į dubenį su keptais česnakais.
Likusį sviestą išlydome ir supilame į dubenį su pomidorais ir česnakais. Elektriniu smulkintuvu sumalame pomidorus su česnakais iki piurė.
Sudedame smulkintą baziliką, beriame druskos ir pipirų.
Kiaušinius išplakame ir, pravėsus keptiems pomidorams, supilame ir gerai išmaišome.
Iškeptą pyrago pagrindą išimame ir 10 minučių vėsiname. Į atvėsusį pagrindą pilame paruoštą pomidorų tarto masę ir dedame pyragą atgal į orkaitę, kur kepame dar 15 minučių.
Prieš patiekdami pomidorų tartą – 15 minučių atvėsiname.
Patiekdami papuošiame baziliko šakelėmis.
Parašykite komentarą