Ingridientai
*350g baltų pupelių
*4 skiltelių česnako
*1 svogūnas
*100g rūkytų lašinukų ar šoninės
*1 v.š. grietinės
*50g petražolių
*druska ir pipirai
Gaminimas
:
Pupeles išverdame ir nusausiname.
Įkaitiname keptuvę ir sudedame smulkintus lašinukus, kuriuos kepame 3 minutes maišydami. Po 3 minučių sudedame svogūną ir kartu su lašinukais kepame keletą minučių ant vidutinės ugnies. Iškeptus spirgučius su svogūnais sudedame į dubenį su pupelėmis.
Į keptuvę su lašinukų riebalais sudedame smulkintus česnakus, beriame pipirų ir minutę kepame. Po minutės į keptuvę sudedame pupeles su spirgučiais, sudedame smulkintas petražoles, beriame druskos ir sudedame grietinę. Viską išmaišome ir ant vidutinės ugnies dar troškiname 3-5 minutes.
Šios pupelės su spirgučiais ir svogūnu puikiai tiks kaip užkandis prie alaus.
Parašykite komentarą