Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Raudonųjų svogūnų – 50g
- Raudonojo vyno acto – 2 šaukštai
- Skrudintos duonos – 1vnt.
- Rozmarino – 0.2 šaukštai
- Konservuotų baltųjų pupelių – 400g
- Česnako skiltelių – 1vnt.
Brusketa – tai itališkas užkandis, kurio pagrindas yra su česnaku bei tyru alyvų aliejumi skrudinta duona. Duona pagardinama labai įvairiais produktais: nuo įvairiausių sūrių iki vytintos mėsos ar džiovintų daržovių.
Gaminimas
- Pupeles sumalame ir sumaišome su aliejumi, rozmarinu, smulkintu česnaku, druska ir pipirais, actu ir smulkintu svogūnu. Pagardą dedame nors valandai į šaldytuvą.
- Ant paskrudintos brusketos duonos dedame po šaukštą pupelių su prieskoniais ir patiekiame kaip užkandį.
Parašykite komentarą