Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Sviesto – 200g
- Petražolių – 50g
- Lauro lapų – 1vnt.
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Pupelių (baltųjų) – 250g
- Raudonųjų svogūnų – 1vnt.
- Balzamiko acto – 80ml
Gaminimas
- Ant silpnos ugnies išverdame pupeles kartu su lauro lapu bei druska. Verdame maždaug 2,5 valandos. Pupeles geriausia iš vakaro užmerkti vandenyje, taip jos virs žymiai trumpiau.
- Kol pupelės verda įkaitiname keptuvę, pilame truputį aliejaus ir sudedame į keturias dalis perpjautas česnakų skilteles ir kepame kol jos švelniai paruduos. Atvėsintus česnakus sutriname šakute.
- Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintą svogūną ir kepame apie 5 minutes. Svogūnams iškepus supilame balzamiko actą ir kaitiname, kol pusę kiekio išgaruos.
- Išvirus pupelėms, nupilame vandenį ir šakute ar dideliu šaukštu sutriname jas (galima ir elektriniu smulkintuvu, tačiau reiktų pasistengti, kad liktų ir stambesnių gabaliukų). Sutrintas pupeles sudedame sviestą, ir išmaišome.
- Į pupelių ir sviesto masę sukrečiame svogūnus, česnakus, smulkintas petražoles, įberiame druskos ir pipirų ir viską šaukštu išmaišome.
- Pupelių paštetą dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms.
- Patiektu su skrudinta duona (galima daryti kaip brusketą ) ar su krekeriais.
Parašykite komentarą