• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Pupelių paštetas

2010-06-19 by Kulinarė Palikti komentarą

Pupelių paštetas

Ingridientai

  • Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
  • Sviesto – 200g
  • Petražolių – 50g
  • Lauro lapų – 1vnt.
  • Česnako skiltelių – 4vnt.
  • Pupelių (baltųjų) – 250g
  • Raudonųjų svogūnų – 1vnt.
  • Balzamiko acto – 80ml

Gaminimas

  1. Ant silpnos ugnies išverdame pupeles kartu su lauro lapu bei druska. Verdame maždaug 2,5 valandos. Pupeles geriausia iš vakaro užmerkti vandenyje, taip jos virs žymiai trumpiau.
  2. Kol pupelės verda įkaitiname keptuvę, pilame truputį aliejaus ir sudedame į keturias dalis perpjautas česnakų skilteles ir kepame kol jos švelniai paruduos. Atvėsintus česnakus sutriname šakute.
  3. Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintą svogūną ir kepame apie 5 minutes. Svogūnams iškepus supilame balzamiko actą ir kaitiname, kol pusę kiekio išgaruos.
  4. Išvirus pupelėms, nupilame vandenį ir šakute ar dideliu šaukštu sutriname jas (galima ir elektriniu smulkintuvu, tačiau reiktų pasistengti, kad liktų ir stambesnių gabaliukų). Sutrintas pupeles sudedame sviestą, ir išmaišome.
  5. Į pupelių ir sviesto masę sukrečiame svogūnus, česnakus, smulkintas petražoles, įberiame druskos ir pipirų ir viską šaukštu išmaišome.
  6. Pupelių paštetą dedame į šaldytuvą bent 4 valandoms.
  7. Patiektu su skrudinta duona (galima daryti kaip brusketą ) ar su krekeriais.

Kategorijos:Daržovių bei grybų patiekalai, Paštetai ir įvairūs aptepai, Patiekalai ir jų receptai, Užkandžiai Tagged With: balzamiko actas, česnakas, lauro lapai, petražolė, pupelės, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Cukinijų suktinukai
Cukinijų suktinukai
Baklažanų užkandis
Baklažanų užkandis
Naminiai bulvių traškučiai
Naminiai Saldžiųjų Bulvių Traškučiai

Previous Post: « Aštri krevečių sriuba
Sekantis įrašas: Salotų padažas »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt