Ingridientai
- baltos sumuštinių duonos
- 150g žalių žirnelių (gali būti ir šaldyti)
- 150g mažų baltųjų pupelių (virtų)
- 3 v.š. aliejaus
- 1 v.š. miltų
- 1 v.š. grietinės
- 40g svogūnų laiškų
- 2 skiltelės česnako
- 0,25 a.š. kario prieskonių
- 50g tarkuoto parmezano sūrio
- druska ir pipirai
Gaminimas
Žirnelius išverdame ir nusausiname. (Nuoviro neišpilame).
Įkaitiname keptuvę su aliejumiu ir sudedame virtas pupeles bei žirnelius, kuriuos ant silpnos ugnies kepame apie 10 minučių.
Svogūno laiškus ir česnakus susmulkiname ir sudedame į keptuvę su žirneliais. Kepame dar 2 minutes.
Į keptuvę suberiame miltus ir užpilame 2 v.š. žirnelių nuoviro. Išmaišome ir dar porą minučių troškiname.
Sudedame grietinę, beriame druskos ir pipirų bei kario prieskonius. Kaitiname dar porą minučių ir nuimame nuo ugnies.
Paruoštą pagardą dedame ant paskrudintos baltos duonos riekučių, pabarstome tarkuotu sūriu ir patiekiame kaip užkandį. Galima patiekti šiltą.
Parašykite komentarą