Ingridientai
- 100g saulėje džiovintų pomidorų (nekonservuotų)
- 1 skiltelė česnako
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- 1 a.š. džiovintų bazilikų
- 0,5 a.š. džiovinto rozmarino
- 0,5 a.š. gelsvės (nebūtina)
- 70-100ml aliejaus
- po 0, 25 a.š. druskos ir cukraus
- 0,5l vandens
- 0,25l acto
Gaminimas
Puode užverdame vandenį, supilame actą, beriame druską bei cukrų ir sudedame džiovintus pomidorus, kuriuos verdame apie 5-6 minutes.
Apvirtus pomidorus nusausiname.
Į elektrinį smulkintuvą sudedame pomidorus, česnaką, visus prieskonius ir susmulkiname. (Smulkiname ne iki vientisos masės, o tiek, kad matytųsi smulkūs pomidorų gabaliukai). Pomidorų masę užpilame aliejumi ir išmaišome. Jei trūksta – pagal skonį beriame druskos. Sudedame masę į stiklinį užsukamą indelį ir bent parą palaikome, kad įsigertų visi prieskoniai.
Saulėje džiovintų pomidorų užtepėlę galime patiekti labai įvairiais būdais: kaip pagardą makaronams, užtepti paskrudintą duoną – kaip brusketą, paprasčiausią varškę paversti pikantiško skonio ir t.t
[…] v.š. saulėje džiovintų pomidorų tyrės (sumaltų konservuotų džiovintų […]