
Ingridientai
*250g miltų
*2 kiaušiniai
*100g sviesto
*1 v.š. grietinės
*0,5 a.š. druskos
*0,5 a.š. kmynų
*70g parmezano sūrio
Gaminimas
Miltus sutriname su sviestu. Dedame kiaušinius bei grietinę, suberiame druską ir kmynus, dedame pusę tarkuoto parmezano sūrio ir išminkome tešlą, kurią dedame į šaldytuvą bent 15 minučių.
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
Atšalusią tešlą iškočiojame 1 cm storio ir supjaustome lazdelėmis, kurias sudedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
Dedame sausainius į orkaitę ir kepame 10 minučių. Po 10 minučių visas sūrias lazdeles pabarstome parmezano sūriu ir kepame dar 5-7 minutes.
Sūrius sausainius patiekiame kaip užkandį prie alaus tiek šiltus tiek atvėsusius.
Parašykite komentarą