Ingridientai
- 200g silkės filė
- 1 svogūnas
- 4 v.š. sviesto
- 50g svogūnų laiškų
- 1 virta bulvė
- 1 a.š. krapų
- druska ir pipirai
Gaminimas
Iš silkės filė išimame visus kaulus.
Įkaitiname keptuve su šaukštu sviesto ir sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, kurį kepame 3-4 minutes ant vidutinės ugnies. Iškeptus svogūnus truputį atvėsiname ir didesniame dubenyje sumalame elektriniu smulkintuvu (ar mėsmale) su silkės filė, virta bulve, krapais, 3 šaukštais sviesto, trupučiu druskos ir pipirų. Nereiktų visko sumalti iki visai vientisos masės.
Paruošus paštetą į jį sudedame smulkintus svogūnų laiškus ir dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Patiekdami silkės paštetą tepame ant paskrudintos ar šviežios duonos. Šis užkandis ypač tiks prie alaus.
Parašykite komentarą