• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Skrudinti polentos gabaliukais su sūriu

2011-01-13 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

*500ml pieno
*300ml vandens
*1 a.š. druskos
*200g kukurūzų miltų
*2 a.š. česnakų drožlių
*1 v.š. Provanso žolelių mišinio
*0,25 a.š. pipirų
*200g fermentinio sūrio
*50g parmezano sūrio
*100g džiūvėsių
*4 v.š. aliejaus

Gaminimas

Įpuodą supilame pieną, vandenį, prieskonius, smulkintą česnaką ir ant silpnos ugnies užverdame.
Pienui užvirus suberiame kukurūzų miltus, tarkuotą parmezano bei 100g fermentinio sūrio, šaukštu lėtai išmaišome ir verdame apie 6 minutes. Išvirtą polentą pilame į skardą (kad polentos storis būtų iki 2cm) ir paliekame 8-24 valandoms, kad sustingtų.
Sustingusią polentą išimame iš skardos ir supjaustome gabaliukais, kuriuos truputį apvoliojame džiūvėsiuose ir dedame į karštą keptuvę su 3-4 šaukštais aliejaus. Polentos gabaliukus apkepame po 5 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą polentą dedame ant popierinio rankšluosčio, kad neliktų riebalų.
Sudedame apkeptas polentas į lėkštę ir ant viršaus dedame po riekelę fermentinio (ar mozzarella) sūrio, dedame į mikrobangų krosnelę ir pakaitiname kol išsilydo sūris.
Skrudintus polentos gabaliukus su sūriu patiekiame šiltus kaip užkandį.

Kategorijos:Įvairūs užkandžiai, Miltiniai patiekalai, Patiekalai ir jų receptai, Užkandžiai Tagged With: aliejus, česnakas, džiūvėsiai, fermentinis sūris, kukurūzų miltai, parmezano sūris, pienas, polenta, Provanso žolelės, užkandis

 

Panašūs receptai

Keptų ryžių užkandėlė su tunu
Keptų ryžių užkandėlė su tunu
Orkaitėje užkepti Nachos
Orkaitėje užkepti Nachos
Žalieji blynų suktinukai
Žalieji blynų suktinukai

Previous Post: « Makaronai su žirneliais ir ciberžole
Sekantis įrašas: Oto kepsnys su sviestu ir pomidorais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt