Ingridientai
*500ml pieno
*300ml vandens
*1 a.š. druskos
*200g kukurūzų miltų
*2 a.š. česnakų drožlių
*1 v.š. Provanso žolelių mišinio
*0,25 a.š. pipirų
*200g fermentinio sūrio
*50g parmezano sūrio
*100g džiūvėsių
*4 v.š. aliejaus
Gaminimas
Įpuodą supilame pieną, vandenį, prieskonius, smulkintą česnaką ir ant silpnos ugnies užverdame.
Pienui užvirus suberiame kukurūzų miltus, tarkuotą parmezano bei 100g fermentinio sūrio, šaukštu lėtai išmaišome ir verdame apie 6 minutes. Išvirtą polentą pilame į skardą (kad polentos storis būtų iki 2cm) ir paliekame 8-24 valandoms, kad sustingtų.
Sustingusią polentą išimame iš skardos ir supjaustome gabaliukais, kuriuos truputį apvoliojame džiūvėsiuose ir dedame į karštą keptuvę su 3-4 šaukštais aliejaus. Polentos gabaliukus apkepame po 5 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą polentą dedame ant popierinio rankšluosčio, kad neliktų riebalų.
Sudedame apkeptas polentas į lėkštę ir ant viršaus dedame po riekelę fermentinio (ar mozzarella) sūrio, dedame į mikrobangų krosnelę ir pakaitiname kol išsilydo sūris.
Skrudintus polentos gabaliukus su sūriu patiekiame šiltus kaip užkandį.
Parašykite komentarą