Sluoksniuotos tešlos pyragėliams reikės
- 1 baklažano
- 150g feta sūrio
- 1 pakelio sluoksniuotos tešlos
- 3 valg. š. aliejaus
- druskos
- 2-3 skiltelių česnako
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Sluoksniuotą tešlą atšildome ir supjaustome kvadratais vos vos didesniais už baklažano riekelę.
- Baklažaną supjaustome riekelėmis.
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame pjaustytą baklažaną, kurį kepame 3 minutes iš abiejų pusių.
- Iškeptą baklažaną dedame ant rankšluostinio popieriaus ir truputį atvėsiname.
- Česnako skilteles supjaustome plonais griežinėliais ir po 1-2 tuos griežinėlius dedame ant sluoksniuotos tešlos kvadratėlių.
- Ant česnako dedame po riekę baklažano, ant baklažano dedame po nedidelį gabaliuką feta sūrio ir truputį pabarstome druska.
- Sudedame pyragėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kepame apie 20 minučių.
- Sluoksniuotos tešlos pyragėlius su baklažanais patiekiame tiek šiltus, tiek šaltus.
- Tai puikus užkandis prie vyno.
- Skanaus!
Jei patiko šie pyragėliai, būtinai pabandykite ir sluoksniuotos tešlos sausainiukus su grybais.
Parašykite komentarą