
Sluoksniuotos tešlos sausainiukams reikės
- 1 pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos
- 400g miško grybų (tinka ir pievagrybiai)
- 1 svogūno
- druskos
- pipirų
- 1 valg. š. aliejaus
- 1 valg. š. miltų
Gaminimas
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
- Jei naudojame sūdytus grybus, tai tokiu atveju juos nuverdame.
- Nuvirtus grybus sumalame mėsmale ir dubenyje sumaišome kartu su šaukštu miltų, smulkintu svogūnu, trupučiu pipirų (druską dedame jei naudojame nesūdytus grybus) ir aliejumi.
- Bemielę tešlą atšildome ir supjaustome norimo dydžio kvadratėliais.
- Ant kiekvieno kvadratėlio šaukšteliu dedame paruoštų grybų ir, jei norime, sulenkiame į trikampius (užspaudžiame du priešingus kampus. Jei sausainius perlenkiame, tada būtų gerai apteptu juos plaktu kiaušiniu).
- Paruoštus sausainukus su grybais dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir dedame į orkaitę.
- Kepame apie 15-20 minučių.
- Sluoksniuotos tešlos sausainukus su grybais patiekiame tiek šiltus, tiek šaltus.
- Skanaus!
Jei patiko šie pyragėliai, būtinai pabandykite ir sluoksniuotos tešlos sausainiukus su baklažanais.
Parašykite komentarą