
Ingridientai
*1 pakelis sluoksniuotos bemielės tešlos
*400g miško grybų (tinka ir pievagrybiai)
*1 svogūnas
*druska ir pipirai
*1 v.š. aliejaus
*1 v.š. miltų
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių.
Jei naudojame sūdytus grybus, tai tokiu atveju juos nuverdame. Nuvirtus grybus sumalame mėsmale ir dubenyje sumaišome kartu su šaukštu miltų, smulkintu svogūnu, trupučiu pipirų (druską dedame jei naudojame ne sūdytus grybus) ir aliejumi.
Bemielę tešlą atšildome ir supjaustome norimo dydžio kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio šaukšteliu dedame paruoštų grybų ir, jei norime, sulenkiame į trikampius (užspaudžiame du priešingus kampus. Jei sausainius perlenkiame, tada būtų gerai apteptu juos plaktu kiaušiniu). Paruoštus sausainukus su grybais dedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir dedame į orkiatę, kur kepame apie 15-20 minučių.
Sluoksniuotos tešlos sausainukus su grybais patiekiame tiek šiltus tiek šaltus.
Parašykite komentarą