Ingridientai
*0,5 kg šparaginių pupelių
*200g fermentinio sūrio
*1 v.š. grietinės
*2 skiltelės česnako
*1 a.š. šviežio baziliko
*3 v.š. majonezo
*4 v.š. aliejaus
*druska ir pipirai
Gaminimas
Pupeles nuplauname ir nusausiname.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame pupeles, kurias kepame maždaug 5-7 minutes. Likus kepti porai minučių, sudedame beveik visą baziliką ir baigiam kepti. Iškeptas pupeles sudedame į lėkštę, išklotą rankšluostiniu popieriumi,kad nuvarvėtų riebalai.
Fermentinį sūrį sutarkuojame, česnaką susmulkiname ir sudedame į dubenį. Sudedame grietinę bei majonezą, beriame druskos ir pipirų, kelis lapelius baziliko ir gerai išmaišome. Dedame į mikrobangų krosnelę, kur šildome padažą 3 minutes. Kas minutę pamaišome, kad išsilydytų visas sūris.
Patiekiame pupeles su šiltu sūrio padažu.
Parašykite komentarą