Ingridientai
*400g šparagų
*2 v.š. aliejaus
*2 skiltelės česnako
*100g petražolių
*0,5 a.š. malto muskato
*1 a.š. citrinų sulčių
*druska ir pipirai
Gaminimas
Užverdame puodą su pasūdytu vandeniu ir sudedame šparagus, kuriuos verdame apie 3 minutes, kol suminkštėja (nereiktų pervirti, nes tada šparagai praranda savo skonį). Išvirtus šparagus nusausiname ir peiliu pasmulkiname. Sudedame į dubenį kartu su petražolėmis, česnaku, muskatu, trupučiu druskos ir pipirų, pilame citrinų sultis ir viską sumalame elektriniu smulkintuvu. Smulkinant nereiktų padaryti visiškos košės. Baigus malti, į šparagų tapenade pilame aliejų ir šaukštu išmaišome.
Šparagų tapenade patiekiame su šviežia ciabata ar prancūziška balta duona kaip užkandį. Puikiai tiks su skrudinta duona kaip užkandis prie vyno.
Parašykite komentarą