Ingridientai
- Majonezo – 100g
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Citrinos sulčių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Feta sūrio – 100g
- Žaliųjų alyvuogių – 50g
- Pomidorų – 3vnt.
- Svogūnų – 2vnt.
- Sumuštinių bandelių – 4vnt.
- Salotų \”Iceberg\” – 4vnt.
Gaminimas
- Iškeptas bandeles pjauname išilgai pusiau.
- Įkaitiname keptuvę su šaukštu aliejaus ir sudedame riekėmis pjaustytus pomidorus, kuriuos kepame apie 5 minutes apversdami (tik nereiktų suardyti pomidorų). Apkepusius pomidorus dedame į lėkštę ir pabarstome druska.
- Iškepus pomidorams į tą pačią keptuvę pilame dar šaukštą aliejaus ir sudedame riekėmis pjaustytą vieną svogūną, kurį kepame apie 3 minutes apversdami. Iškeptus svogūnus išimame ir dedame į lėkštę, kad atvėstų.
- Į dubenį sudedame majonezą, alyvuoges, citrinų sultis, 0,5 a.š. aliejaus, beriame druskos ir pipirų ir viską sumaišome elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
- Imame bandelės apatinę dalį, aptepame paruoštu majonezu, dedame salotos lapą, tada keptą svogūną, ant svogūno pomidorą, tada dedame atpjauto feta sūrio ir griežinėlį žalio svogūno. Ant paruošto sumuštinio dedame bandelės viršų, taip pat apteptą paruoštu majonezu.
Parašykite komentarą