Ingridientai
- Majonezo – 20g
- Druskos – 0.1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 0.1 arbatinis šauktštelis
- Kiaušinių – 1vnt.
- Baltos duonos riekių – 2vnt.
- Kiaulienos šoninės – 50g
- Salotų \”Iceberg\” – 2vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname keptuvę ir dedame juostelėmis supjaustytą šoninę, kurią apkepame iš abiejų pusių. Iškeptą šoninę dedame ant rankšluostinio popieriaus, kad neliktų riebalų.
- Į ta pačią keptuvę įmušame kiaušinį (jei nuo šoninės liko nedaug riebalų, pilame dar šaukštą aliejaus). Kiaušinį ant vidutinės ugnies kepame apie 3 minutes ir apverčiame (jei norime skysto kiaušinio trynio, tokiu atveju nereiktų apversti, o tiesiog ant silpnos ugnies kepti uždengtoje keptuvėje). Apvertę kepame dar minutę ir išimame.
- Vienos riekės vieną pusę aptepame 0,5 šaukšto majonezo, dedame salotos lapą, tada šoninės juosteles ir ant viršaus keptą kiaušinį, kurį pabarstome druska ir pipirais. Ant kiaušinio uždedame antrą salotos lapą ir majonezu apteptą antrą riekę.
Parašykite komentarą