Ingridientai
- 220g kreminio sūrio
- 2 puodeliai tarkuoto sūrio
- 1 puodelis smulkinto jalapeno pipiro
- 1 arb. š. druskos
- 2 puodeliai džiūvėsėlių
- 4 kiaušiniai
- 1 puodelis vandens
- 2 puodeliai aliejaus
Gaminimas
- Į dubenį sudedame jalapeno pipirus, kreminį sūrį, druską bei tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
- Tuomet, naudodami nedidelį ledų samtelį padarykite iš tešlos nedidelius rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi padengto paviršiaus.
- Į vieną dubenį suberkite džiūvėsėlius, o į kitame išplakite kiaušinius su vandeniu.
- Imkite kiekvieną rutuliuką ir pamirkykite kiaušinyje, o po to gerai gerai išvoliokite džiūvėsėliuose. Tą patį atlikite su visais gabalėliais.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų
- Dėkite po 1-2 rutuliukus į aliejų ir kepkite (jei jums patogu, galite vienu metu sudėti ir daugiau). Kad kepant sūris neišbėgtų ir išlaikytų apvalią formą, spurgyčių geriau nevartykite pradžioje, o tiesiog šaukštu dailiai apipilkite aliejumi.
- Iškeptas spurgytes dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingus riebalus.
- Patiekti galima su kečupu ar česnakiniu padažu.
Monika
Laba diena, sakykite, o kas yra kreminis sūris?
Kulinarė
Kreminis sūris yra šiek tiek panašus į paprastą tepamą sūrelį. RIMI prekybos centruose jo tikrai būna pirkti.
Liveta
Kokios šalies šis receptas?
Kulinarė
Šiam patiekalui artimiausia turbūt būtų Meksikos virtuvė.